woensdag 25 juli 2012

Fietsen in Bangkok

Gisterenavond een beetje te lang op het terras gezeten en dat liet zich voelen deze morgen. De nacht was kort maar dit gingen we er uitzweten op onze fietstocht. Met 'Recreational Bangkok Bikers' haden we een fietstocht van een halve dag geboekt. Met de taxi dwars door Bangkok deze morgen op zoek naar de afspraakplaats. We werden al snel geconfronteerd met de hectiek van deze stad. Files en nog eens files.
Uiteindelijk kwamen we met tien minuten vertraging aan en konden we onze tocht beginnen. In het eerste gedeelte fietsten we vooral door de oude en armere wijken van Bangkok, de slums. Sommige steegjes waren amper een meter dik. De mensen leven er letterlijk op elkaar maar altijd en overal weer die vriendelijkheid: Sawadhee Kha en Sawadhee Khap. Het eerste zeggen de dames en het andere de heren :-).
Om mijn gezelschap weer even te laten wennen aan het leven in België bezochten we ook een lagere school in de slums. De kinderen krijgen van de gemeenschap allemaal een uniform en worden zeer goed verzorgd.
Koen kon het natuurlijk niet laten van de kinderen te animeren en al snel stond de ganse klas recht en zongen ze uit volle borst. Een borst in Thailand moet je wel met een korreltje zout nemen.


Na het schooltje bezochten we ook nog een tempel en kregen we ook een lekkere kleine maaltijd voorgeschoteld. We staken de levensader (Chayo Praya) van Bangkok over en reden aan de overkant in totale groene rust temidden van bananenplantages en groene jungle. Dwars er doorheen lag een betonnen strook voor de fietsen en brommers. Een totaal andere wereld in Bangkok. Daarna terug met de overzet en onszelf een weg banend tussen het drukke verkeer kwamen we terug op onze vertrekplaats. Een tussensprintje werd op Cavendishiaanse manier natuurlijk gewonnen door...
Met de taxi terug naar ons hotel waaar we na de middag eens lekker niks gedaan hebben. Met een boekje aan het zwembad lekker geluierd in een gesluierde zon. Ondertussen waren ook mijn kostuum en Koen zijn drie hemden gearriveerd. Onvoorstelbaar dat ze zo'n kwaliteit afleveren op 1 dag. Ik denk dat de zwepen op die Bengaaltjes die daar ergens in een muf kot zitten te stikken hard neerkomen. Nietwaar hoor, wij hebben een kleermakerij gekozen die respect heeft voor zijn personeel, ze goed behandeld, vakantiegeld uitbetaald en zorgt voor goede sociale zekerheid. Enfin, dat denken we toch of...
Nu zijn we terug fit en gan we op straat eten. Van elk kraam dat ons passeert eten we iets: lekkere loempia's, wat rijst, noodles en ik af en toe een insectje. Gisteren heb ik maden gegeten vandaag worden het sprinkhanen.
Morgen begint het echte avontuur en rijden we naar Cambodja. Op naar de grens via Aranya Prathet naar Poipet en nadien naar Battambang. Wat we daar gaan beleven weet ik nog niet. We gaan de eerste twee dagen in een kleine gemeenschap gaan leven bij de mensen thuis. Ze hebben daar waarschijnlijk geen internet, dus eventjes geduld voor het volgende verslagje. Nu eerst gaan eten! Doei.

1 opmerking:

  1. Dag iedereen, hoe is het daar met jullie ? Zo te zien en te lezen goed? Hier is het best oke, 31°, het verlengde van vorige week in Frankrijk. We komen net van de kust waar het verschrikkelijk druk was. Mama en papa stellen het goed, vragen zich af hoe laat het daar is bij jullie. Een uur of drie,vier later denkt Anton.Klopt dat? Morgen komen ze eens naar de blog kijken.
    Voorlopig heb ik nog geen ander nieuws te vertellen. We houden jullie wel op de hoogte.
    Groetjes aan iedereen en geniet verder van jullie avontuur! Linde en co

    BeantwoordenVerwijderen