zaterdag 4 augustus 2012

Stadsverkenning Phnom Penh

Rustig wakker geworden en genoten van het ontbijt. De lucht kleurde weer redelijk blauw, dus het zou weer heet worden en dat was het ook.Vanuit ons hotel was het niet ver stappen naar het Koninklijk Paleis. Dit bestaat uit een aantal zeer traditionele gebouwen  met de typische daken. Dit is wel mooi maar zeker niet te vergelijken met het paleis in Bangkok.Daarna slenterden we door de stad en trotseerden we de hitte. Onderweg passeerden we een kapper en dit was voor Koen het sein om zich te laten opsmukken en er zo tien jaar jonger uit te zien :-)
's Middags aten we een noodle-soepje in 'Happy Pizza Pink Elephant Pub'. Tot nu toe het beste soepje van de ganse reis. Een schoenlapper passeerde onze tafel en zag dat Koen zijn sandalen wat oplapwerk nodig hadden. Een klein half uurtje werk en de sandalen zagen er als herboren uit inclusief nieuwe zolen. Dit alls voor 5 euro.

In de namiddag bezochten we ook nog de centrale markt. Hier is het vooral namaak uit China die wordt verkocht zoals een iPhone voor $ 30, namaak tablets, gsm's,... Voor elk wat wils maar of het allemaal degelijk is, is natuurlijk een andere zaak. Nadien dwars door de stad te voet terug naar huis om nog wat te relaxen en ' avonds zijn we dan gaan eten in Romdeng. Dit is hetzelfde als Friends en bekommeren zich ook over straatkinderen. Bovenal geven ze deze jongeren een nieuwe kans. Terug niet de goedkoopste maaltijden maar je steunt wel een goed doel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten