donderdag 9 augustus 2012

Verkenning van Sihanoukville

We hadden terug brommers gehuurd, zo wat het beste vervoermiddel hier. We reden eerst naar de watervallen van...sorry maar de naam ben ik even kwijt.Op het moment dat ik dit hier schrijf is het ook nog maar 6.30u in de ochtend en ligt de rest nog lekker lui in bed. De watervallen waren wel mooi maar nu ook niet zo spectaculair. Veel spectaculairder was de tropische regenbui die losbarstte. De regen viel terug met bakken uit de hemel en terug na 15 minuten was het gedaan en was het voor de rest van de dag stralend weer. Na de watervallen vertrokken we weer maar na 100m rijden bleek plots mijn achterband plat te staan. Gelukkig was er een would-be fietsmaker in de buurt en binnen het half uur zat er een nieuwe-oude-opgelapte achterband in die zou standhouden tot we net de stad bereikten :-)

De eigenaar dan maar gebeld en die kwam na een tijdje met een nieuw machine, een 125cc. Dat was een lekker beestje onder mijn kont :-). Aan het strand in Sihanoukville aten we een kleine rijstschotel en kochten we van een verkoopstertje 5 kleine kreeftjes die werden geserveerd met Kampot peper. Heel lekker.
Ondertussen speelde zich boven onze hoofden een klein familiedrama af. Er was wat commotie rond een andere tafel in het restaurant. Op een van de stoelen er rond lagen twee kleine beestjes. Wij dachten dat dit kleine vogeltjes waren die uit het nest waren gevallen. Niks van, het waren rattenjongen en geloof het of niet,  de rat zat in de nok van het rieten dak en was daar aan het bevallen. Waarschijnlijk had het beestje niet meer de tijd gehad om zich ergens deftig te nestelen. Ze lag met haar buik over de balk en de jongen floepten er een voor een uit recht naar beneden, recht naar een gewisse dood na een leven van amper 8 seconden. Smakelijk! Stel je voor een restaurant bij ons waar dit zou gebeuren!? Ze maken het met de grond gelijk. Hier niet: life goes on en de kok...hij kookte verder 'flaai raai wi vedzetebels'.

Nadien brommerden we nog langs de kust richting Serendipity beach waar we een half uurtje relaxten in de schaduw op een strandstoel. Strandstoelen zijn hier gratis. In de zon moest je niet zitten want het was misschien wel 90 graden. Ik overdrijf, maar toch zeker 85:-(
Na alweer een liter water vertrokken we terug naar huis maar eerst gingen we nog vers gedraaide Italiaans ijs eten bij 'Gelato Italiano'. Om duimen en vingers van af te likken hoor en dat deden we dan ook.
's Avonds hadden we in ons hotel een visbarbeque besteld en dat was ook om je wijsvinger en pink en de rest van al je vingers van af te likken. Het eten is hier superheerlijk.
Morgen vertrekken we naar onze laatste bestemming: Kep waar we gaan genieten van onze 'resort'.

1 opmerking: